Bonen Koffie
-
- Copa Coffee Mentari
Een zeer toegankelijke koffieboon, zeer geschikt voor degene die van een volle stevige koffie houden. Heerlijk als ‘gewone koffie’, maar ook lekker als espresso. De melange bestaat naast de mooiste arabica koffiebonen uit Midden en Zuid-Amerika. De koffie kan het best medium geroosterd worden dan blijft de smaak mild. De koffiebonen worden geplukt en in de schil gedroogd, daardoor is de boon wat zoet van smaak.
-
- Copa Coffee Sumatra
Deze zeer geslaagde espresso melange bestaat uit een mix van arabica en robusta koffiebonen. De robusta koffiebonen geven de koffie een iets zoetige twist met een kleine punch. De cafe is één van de meest toegankelijke en veelzijdige. Zo is deze uitermate geschikt voor een mooie cappuccino, koffie verkeerd, maar ook zeker als espresso om heerlijk van te genieten. De arabica bonen zijn geproduceerd in Noord-Sumatra, ten westen van Lake Toba.
-
- Copa Coffee Lintong
Deze zeer toegankelijke koffiebonen zijn zeer geschikt voor degene die van een volle stevige koffie houden. Heerlijk als ‘gewone koffie’, maar ook lekker als espresso. De melange bestaat naast de mooiste arabica koffiebonen uit Midden en Zuid-Amerika ook uit een tikkeltje Aziatische robusta bonen.
-
- Copa Coffee Gayo
Deze krachtige melange van arabica en robusta doet denken aan donkere chocolade met een vleugje zuurheid van gekonfijt fruit. Perfect geschikt voor cappuccino en latte macchiato. De Arabica koffiebonen groeien op de vulkanische gronden van Sumatra. Vervolgens worden ze volgens een uniek Sumatraans proces verwerkt. Hierbij worden de koffiebessen voor een deel van hun vruchtvlees ontdaan tot het zoete laagje om de boon overblijft. Vervolgens trekt tijdens het drogen het goede van dit laagje in de boon, wat zorgt voor een heerlijke volle body en diepe tonen van cederhout, tabak en chocolade met een licht frisse afdronk.
-
- Copa Coffee Mineiro
Deze boon is een speciaal ras, omdat de koffiebes niet rood, maar geel is. De bonen zijn semi-washed, dat wil zeggen dat de bonen gewassen en gedroogd worden met de bessen er nog gedeeltelijk omheen. Daardoor krijgt de boon een wat zoetere en mokka-achtige smaak. Komt uit het hart van Brazilië, de regio Cerrado Mineiro. De koffie wordt op een hoogte van 800m tot 1.300m verbouwd wat deze koffie zeer ten goede komt voor de kwaliteit. De federatie van koffietelers Cerrado telt zo’n 3.500 boeren die streven naar duurzame koffie, die op een sociale, eerlijke, economische wijze wordt geteeld. En dat is gelukt, de koffieboeren hebben certificaten die duiden op, kwaliteit, authenticiteit, en voedselveiligheid.
-
- Copa Coffee Timor
Deze melange is een heerlijke en vooral eerlijke koffie. Bevat uitsluitend biologisch geteelde koffiebonen. De bonen komen van ongeveer 25 kleine koffieboerderijen die allemaal op een biologische manier de koffieplanten bemesten en bewerken. Voor deze boeren is de koffieteelt hun enige bron van inkomsten. De koffieplantages liggen op 1600-1865 meter hoogte in de regio Cajamarca. De smaak is fris fruitig met een nasmaak van donkere chocolade en karamel.
-
- Copa Coffee Finca
Deze koffieboon wordt over de hele wereld gedronken. Heeft een wat zoetige smaak. De zuurgraad is laag. De koffie kan het best medium geroosterd worden dan blijft de smaak mild. De koffiebonen worden geplukt en in de schil gedroogd, daardoor is de boon wat zoet van smaak.
-
- Copa Coffee Decafé
Een 100 % Arabica melange, van decaf koffiebonen! Heeft een volle body met een aangename afdronk. Met tonen van chocolade en mocca is deze koffieboon te gebruiken voor alle koffievarianten. Wel de smaak niet de cafeïne…
Verse Zwarte Thee
-
- Copa Ceylon Op
Naturel losse zwarte thee met een vleugje citrus afkomstig uit de hooglandtuinen van Sri Lanka. Meest verkochte ‘gewone’ losse thee.
Een lekker kopje zwarte thee zet u met goed gekookt water dat een temperatuur heeft van ongeveer 90 graden. Gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram.
Losse thee kunt u best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een blik die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.
De theeplant Camellia sinensis wordt geteeld op plantages die meestal op een berghelling liggen, het liefst en het best in een warm en vochtig klimaat. Denk aan landen als India, China, Kenya. De smaak van de thee wordt bepaald door de ligging van de plantage, het klimaat, de seizoenen en de bodemgesteldheid. Hoe hoger de tuin, des te beter de kwaliteit van de thee.
Trektijd: 2 – 4 min
-
- Copa Bosvruchten
Biologische zwarte losse thee met grote stukken bosvruchten en aardbeiblad van biologische teelt. Een populaire, licht zoete thee.
Een lekker kopje zwarte thee zet u met goed gekookt water dat een temperatuur heeft van ongeveer 90 graden. Gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram.
Losse thee kunt u best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een blik die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.
De theeplant Camellia sinensis wordt geteeld op plantages die meestal op een berghelling liggen, het liefst en het best in een warm en vochtig klimaat. Denk aan landen als India, China, Kenya. De smaak van de thee wordt bepaald door de ligging van de plantage, het klimaat, de seizoenen en de bodemgesteldheid. Hoe hoger de tuin, des te beter de kwaliteit van de thee.
Trektijd: 2 – 4 min
-
- Copa Earl Grey
De Earl Grey thee is een van de meest verkochte theesoorten. Doordat deze Earl Grey gemaakt is van Indiase Darjeeling thee met een natuurlijk Bergamotaroma is de thee van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Een echt Superieure theesoort.
Een lekker kopje zwarte thee zet u met goed gekookt water dat een temperatuur heeft van ongeveer 90 graden. Gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram.
Losse thee kunt u best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een blik die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.
De theeplant Camellia sinensis wordt geteeld op plantages die meestal op een berghelling liggen, het liefst en het best in een warm en vochtig klimaat. Denk aan landen als India, China, Kenya. De smaak van de thee wordt bepaald door de ligging van de plantage, het klimaat, de seizoenen en de bodemgesteldheid. Hoe hoger de tuin, des te beter de kwaliteit van de thee.
Trektijd: 2 – 4 min
Verse Groene Thee
-
- Copa Cactusvijg
Deze populaire groene thee heeft een zachte zoete smaak van de cactusvijg en mooie ingrediënten als papaja, ananas, zonnebloembloesem en korenbloemen. Losse thee.
De Groene Cactusvijg thee is een van onze meest verkochte groene theesoorten. Het aroma in deze thee is afkomstig van de Cactusvijg. Dit is de vrucht van een cactussoort die groeit in het Middellandse Zeegebied. De smaak is zoet en doet denken aan de smaak van een peer.
Losse thee kunt u het beste luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een blik die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.
Zet u groene thee dan is het belangrijk dat u het water na het koken laat afkoelen tot 70-80 graden. Gebruikt u kokend heet water dan zal de groene thee bitter en wrang smaken. Gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram.
Trektijd 2 – 4 min
-
- Copa Groene Citroen
Groene thee met citroengras, citroenstukjes, citroenschil en citroengranulaat. Heerlijke frisse dorstlesser.
De theeplant Camellia sinensis wordt geteeld op plantages die meestal op een berghelling liggen, het liefst en het best in een warm en vochtig klimaat. Denk aan landen als India, China, Kenya. De smaak van de thee wordt bepaald door de ligging van de plantage, het klimaat, de seizoenen en de bodemgesteldheid. Hoe hoger de tuin, des te beter de kwaliteit van de thee.
Losse thee kunt u het beste luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een blik die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.
Zet u groene thee dan is het belangrijk dat u het water na het koken laat afkoelen tot 70-80 graden. Gebruikt u kokend heet water dan zal de groene thee bitter en wrang smaken. Gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram.
Trektijd 2 – 4 min
Verse Rooibos Thee
-
- Copa Bio Rooibos Naturel
De rooibosplant groeit uitsluitend in Zuid-Afrika. De naaldjes van de plant verkleuren tijdens het verwerkingsproces van groen naar rood. De kwaliteit van rooibos wordt bepaald door de hoeveelheid naaldjes. Hoe meer naald en hoe minder tak, hoe beter de smaak en kwaliteit van de rooibosthee.
Rooibos is eigenlijk een heel gemakkelijke thee om te zetten, want het wordt -ook na lang trekken- niet echt bitter. Voor het lekkerste kopje rooibos neem je een doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram, per kopje bij een water temperatuur van ongeveer 90 graden.
Losse thee kunt u best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een blik die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.
Trektijd max. 5 min
-
- Copa Rooibos African Orange
Smakelijke frisse melange van rooibos, honeybush, sinaasappeschil en sinaasappelbloesem. Een rooibos met een Afrikaanse twist.
De rooibosplant groeit uitsluitend in Zuid-Afrika. De naaldjes van de plant verkleuren tijdens het verwerkingsproces van groen naar rood. De kwaliteit van rooibos wordt bepaald door de hoeveelheid naaldjes. Hoe meer naald en hoe minder tak, hoe beter de smaak en kwaliteit van de rooibosthee.
Rooibos is eigenlijk een heel gemakkelijke thee om te zetten, want het wordt -ook na lang trekken- niet echt bitter. Voor het lekkerste kopje rooibos neem je een doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram, per kopje bij een water temperatuur van ongeveer 90 graden.
Losse thee kunt u best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een blik die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.
Trektijd max. 5 min
-
- Copa Rooibos Cranberry
Heerlijke, fris zoete rooibosthee met stukjes echte cranberry.
De rooibosplant groeit uitsluitend in Zuid-Afrika. De naaldjes van de plant verkleuren tijdens het verwerkingsproces van groen naar rood. De kwaliteit van rooibos wordt bepaald door de hoeveelheid naaldjes. Hoe meer naald en hoe minder tak, hoe beter de smaak en kwaliteit van de rooibosthee.
Rooibos is eigenlijk een heel gemakkelijke thee om te zetten, want het wordt -ook na lang trekken- niet echt bitter. Voor het lekkerste kopje rooibos neem je een doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram, per kopje bij een water temperatuur van ongeveer 90 graden.
Losse thee kunt u best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een blik die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.
Trektijd max. 5 min
Verse Kruiden Thee
-
- Copa Sterrenmix
Zeer populaire kruidenthee met steranijs, anijs, jeneverbes, venkel, zoethout en zoethoutwortel.
Kruidenthee, ook bekend als tisanes, komen van verschillende planten, waardoor ook het thee zetten verschuld. In het algemeen is echter te stellen dat kruidenthee gezet wordt met kokend water.
Losse thee kunt u het best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een theeblik die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.
Welke gezonde eigenschappen heeft deze kruidenthee? Anijszaad: werkt pijnstillend en ontstekingsremmend. Venkelzaad: is goed voor de botten, voor het hart en de vaten, verbetert het immuunsysteem, zorgt voor een betere darmwerking. Zoethout: positieve invloed op keelpijn, verkoudheid en op uw luchtwegen. Jeneverbes: heilzaam voor gewrichten.
Trektijd: 6 – 8 min
-
- Copa Zorgeloos
Populaire kruidenthee met een rustgevende werking door ingrediënten als venkel, kamille, lindebloesem en brandnetel.
Kruidenthee, ook bekend als tisanes, komen van verschillende planten, waardoor ook het thee zetten verschuld. In het algemeen is echter te stellen dat kruidenthee gezet wordt met kokend water.
Losse thee kunt u het best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een theeblik die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.
Welke gezonde eigenschappen heeft deze kruidenthee?
Venkel: is goed voor de botten, voor het hart en de vaten, verbetert het immuunsysteem, zorgt voor een betere darmwerking. Gember: kalmeert maag en darmen, vermindert stress, natuurlijke pijnstiller. Kaneel: verkoudheid, pijnlijke menstruatie, tegen winderigheid, misselijkheid, diarree en koude voeten. Kamille: pijnstillend, vermindert stress, heilzaam bij griep en verkoudheid. Brandnetel: goed voor de huid en tegen allergische aandoeningen. Lindebloesem: vocht afdrijvend, stress verminderend.
Trektijd: 6-8 min
-
- Copa Frisse Nieuwe Dag Bio
Heerlijke biologische losse thee met tropische vruchten: mango, banaan, hibiscus en ananas. Natuurlijk gearomatiseerd. Lekker als zomerthee.
Populaire kruidenthee met een rustgevende werking door ingrediënten als venkel, kamille, lindebloesem en brandnetel.
Kruidenthee, ook bekend als tisanes, komen van verschillende planten, waardoor ook het thee zetten verschuld. In het algemeen is echter te stellen dat kruidenthee gezet wordt met kokend water.
Losse thee kunt u het best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een theeblik die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.
Welke gezonde eigenschappen heeft deze kruidenthee?
Hibiscus: verlaagt hoge bloeddruk, gunstig bij hoog cholesterolgehalte, tegen maagproblemen en kriebelhoest, krachtige antioxidant.
Zoethoutwortel: helpt bij maagzuurklachten, darmproblemen, zere keel, ondersteuning immuunsysteem. Kaneel: verkoudheid, pijnlijke menstruatie, tegen winderigheid, misselijkheid, diarree en koude voeten.
Trektijd: 6-8 min
Verse Witte Thee
- Copa Liefdevol
Prachtige, zacht zoete thee op basis van witte thee Pai mu tan. Boordevol bloemen en exotisch fruit. Een thee vol liefde.
Witte thee is over het algemeen kostbaarder dan andere theesoorten. Voor witte thee worden alleen de eerste, jonge knoppen en jonge blaadjes van de theestruik gebruikt. De knoppen worden alleen gedroogd of licht gebrand.
Het aroma en de smaak van witte thee is subtiel. Er zijn bloemige tonen in te vinden en ook zoete elementen van gras en hooi. Een kopje witte thee is goudgeel van kleur.
Zet u witte thee dan is het belangrijk dat u het water na het koken laat afkoelen tot 70-80 graden. Gebruikt u kokend heet water dan zal de witte thee bitter en wrang smaken. Gebruik per kopje 1 schepje met het doseerlepel, dat is ongeveer 2 gram.
Losse thee kunt u het best luchtdicht en donker bewaren. Het liefst op een koele droge plaats. Daardoor blijft de thee veel langer lekker. Een theeblik die goed sluit is een goede keuze om uw losse thee te bewaren.
Trektijd: 8 min